Bio-keuken

Haagland

Hygiena

Prosain

Mannavita

Granovita

Ortis

Eden

Naturtint

Lima

Zonnemaire

Messmer

Fytostar

Damhert

Koffie Kan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De Maretak

Tieltstraat 79

8740 Pittem

051/46 72 87

mail ons

Natuurvoeding
Je vindt bij de Maretak een brede waaier aan producten voor een gezonde voeding.

ONTBIJT

  Brood van De Maretak - Er is grote keuze aan ontbijtgranen, muesli, vlokken. Als broodbeleg hebben we vegetarisch broodbeleg, chocopasta zonder suiker, sesampasta, notensmeersels, confituren zonder suiker, plantaardige margarines, olijfolie en niet te vergeten de natuurzuivere honing. Bij een heerlijk ontbijt hoort ook vruchtensap zonder suiker, sojamelk, rijstdanken, biomelk. Of kies je eerder voor koffievervangers of koffie zonder cafeïne. Er is ook een ruim assortiment thee.

  Op vrijdag is er steeds vers biobrood van Zonnemaire (Glutenvrij brood, brood zonder zout, zuurdesembrood, volkorenbrood, halfvol granenbrood), enzovoort. Geef ons een seintje op dinsdag en je brood wordt dagvers geleverd op vrijdag.

MIDDAG/AVONDMAAL

  Wat dacht je van een extra gezonde vegetarische burger. Deze bioburgers worden ons vers aangeleverd op donderdag: sojaburger, tofu, groentenburger, glutenvrije burgers...

  PajottenlanderDaarnaast is er op donderdag ook verse rechtsdraaiende bioyoghurt, plattekaas, geitekaas, jonge kaas en yoghurt zonder suiker, biomelk.

  De overheerlijke bio-fruitsappen (van Pajottenlander) en bio-groentensappen (van Eden) zijn écht een must.

  Verse eerlijk geteelde bio-groenten en fruit (van De Blauwe Spie in Lo-Reninge) worden op dinsdag aangeleverd.

  Voor de biologische keuken hebben we nog artisanale mayonaise, artisanale mosterd en pickles. Diverse oliën, (waaronder olijfolie, safloerolie, koolzaadolie, amandelolie en frituurolie) en azijnen zijn in ons assortiment. Er is plantaardige bouillon van Veganox en Dr. Vogel.

  Als vervangers voor de traditionele aardappel kan je ook kiezen voor één van de artisanale deegwaren: soja, tarwe, quinoa, couscous, spelt, gierst.

  We hebben ook aperitief zonder alcohol en heerlijke Italiaanse kruidenwijn!

TUSSENDOORTJES EN EXTRA'S

  HoningAls tussendoortje vormen gedroogde vruchten en noten (vijgen, dadels, rozijnen, bananen, ananas, papaya...) een gezond alternatief voor calorierijk snoep. We hebben echter ook suikervrije koekjes en snoep en artisanaal speculoos met rietsuiker.

  Er zijn natuurlijke zoetmiddelen zoals fructose en Tagatesse (op basis van Tagatose), stevia, ahornsiroop, acaciahoning. De suikervrije producten zijn een goed alternatief voor wie houdt van lekkers, maar toch een beetje op de suikerinname moet letten.

  Glutenvrije voeding steeds te verkrijgen op aanvraag !

  TAGATESSE, een nieuw zoetmiddel
  TagatoseTagatesse, tafelsuiker op basis van Tagatose, is samengesteld uit een aantal ingrediënten: Tagatose, voedingsvezels (inuline en oligo-sacchariden) en isomalt. Door deze combinatie - Tagatose op zich heeft immers een hoog bruiningseffect - is Tagatesse uiterst geschikt voor het bereiden van lekkere desserts en gerechten. Daarnaast kan Tagatesse ook gebruikt worden in warme dranken, op je fruit, in je yoghurt,… kortom; in alles waarin je normaliter traditionele suiker verwerkt!

  Tagatesse is eenvoudig in gebruik: kies een willekeurig recept, en deel de vereiste hoeveelheid traditionele suiker gewoon door twee en je bekomt een overheerlijk resultaat! De zoetkracht van Tagatesse is immers ongeveer twee keer zo hoog als deze van gewone suiker.

  Tamari en shoyu zijn uitstekende smaakmakers die het toevoegen van zout in gerechten overbodig maken.

  OP BESTELLING

  Glutenvrije voeding of baby- en kindervoeding kan steeds op bestelling worden verkregen.

  Terug